Skip to content

Cere si ti se va da!…

November 26, 2012

…precum spune in cadrul cursului de NLP mentorul nostru  Cristina Imre.

 Primul lucru pe care il invatam la primul impact cand intram in aceasta lume este sa respiram. Acesta lucru ne asigura existenta. Iar cel de-al doilea lucru imediat invatat este sa cerem! Vine natural, este in forma noastra de a fi, necenzurat. Avem o nevoie, depinde de altii fericirea noastra, le-o cerem!

       Apoi societatea incepe sa ne invete “cum se traieste viata!” si ego-ul si individualitatea cresc exponential pana ce ajungem la convingeri de genul “eu nu depind de nimeni, eu fac totul posibil si nu am nevoie de nimeni pentru a fi fericit!”. Gresit! Ce ai face cu toti banii din lume daca ai fi singur cu ei? Ce ai face cu tot ceea ce tine de planul material daca nu ai avea pe nimeni la care sa te raportezi?

    Bine-bine, veti spune, dar e important cum ceri! Adevarat de asemenea, dar daca lasam pasul 2 pentru pasul 2 si privim imaginea in ansamblu, cel mai important este sa faci primul pas si anume sa ceri! Mergem pe teoria “worse case scenario” – care e cel mai rau lucru care se poate intampla? Primul lucru care ii vine oricui in minte este voi fi respins, nu obtin ceea ce cer, nu-i asa? Pai in orice situatie din viata unui om cand ceri ceva ai X% sa primesti siY% sanse sa nu. Dar cred ca stim cu totii ca daca nu ceri ceea ce vrei sansele tale sa primesti acel lucru tind foarte clar catre 0%, exceptie fiind cazul in care te cheama Isus si tatal tau iti citeste gandurile. 🙂

In consecinta, cere si accepta bucuros posibilitatea sa fii refuzat, data viitoare o vei face mai bine! Siii, oricum ai castigat : experienta in a cere si sansa de a primi ce ceri!

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: